ДЯВОЛСКИ ДОБЪР ФИЛМ!

Това може би е най-краткото резюме в историята за филм, което съм чувала, но е изключително точно попадение! Като почнеш от историята, минеш през актьорския състав и майсторски заснетата продукция и стигнеш чак до елементите - акценти, които правят тази лента шедьовър...
Има ли някой гледал филма, който да не си спомня култовите реплики: "Суетата - определено моят най-любим грях" или "Преговаряме ли - Винаги!" и определено "Аз съм хуманист! Фен съм на човека".

Чарлийз Терон

Мери Ан Ломакс

Актьори & Сюжет

Ал Пачино, Киану Рийвз, Чарлийз Терон - звездният отбор е дал най-доброто от себе си, чак толкова, че аз лично на моменти забравям как Киану и Чарлийз си партнират в друг филм - "Сладък Ноември"!

Младият провинциален адвокат Кевин Ломакс (Киану Рийвз) никога не е губил дело. Той получава възможността на живота си, когато е забелязан и нает от голяма адвокатска фирма в Ню Йорк. Адвокатът и жена му (Чарлийз Терон) заминават за Голямата ябълка с надежда за по-добър живот. Там ги засипват с внимание, пари и лукс. Друг е въпросът какво получават, защото шефът на Кевин (Ал Пачино) се оказва самият Дявол...

5 звезден Филм

С оценка в IMDB 7.5 и номер 1 в моята лична класация, горещо препоръчвам на всички (ако изобщо има хора, които не са го гледали)!

Ал Пачино

Джон Милтън

Историята е изключително увлекателна за нещо толкова изтъркано като вечната борба между доброто и злото, засягат се и много важни аспекти от душевността на всеки индивид - неговите силни и слаби страни, мечти и трагедии. Да, широка е вратата, която води към изкушението и суетата е призната за грях, но личния избор си остава право на всеки.

Киану Рийвс

Кевин Ломакс
Няма как да не се замислиш ти от кои си - добрите, лошите или някъде по средата. Равносметката, която си даваш за собствения си живот, избор и път е неизбежна, докато гледаш този филм. И макар с неочакван край, оставя в теб надежда, че можем и трябва да бъдем по-добри и да оценяваме наистина важните неща в живота ни.

Пентхаус Класически Интериор

5-то Авеню, Тръмп Тауър

Архитектурни Акценти

Ултрамодерни анимирани интериори и класически екстериори са използвани за пресъздаване на филмовата линия.

Дизайнерът на продукцията Бруно Рубео e натоварен със задачата да създаде апартамента на Милтън, като се стреми към "много разкрепостен и много секси" външен вид.

Пентхаусът в Тръмп Тауър на Пето авеню е използван за снимки на резиденцията на Александър Кълън

Интериорът на църквата на Небесния отдих в Ню Йорк е използван за сцената, където съпругата на Ломакс казва, че Милтън я е изнасилил. Екстериорът на Централната презвитерианска църква е заснет за погребението на Еди Барзун, докато Пачино е сниман в църквата на Манхатън на Пресвета Изкупител за завирането на свената вода.

Скулптурна Орнаментика

Анимирана Скулптура в апартамента на Джон Милтън

И като се замисля, вечерта е идеална, за да го прегледам отново, с чаша вино, да поразсъждавам малко за мисията на човека тук на тази земя... да се порадвам на талантливите актьори и да видя пак онези прекрасни орелефи с орнаменти и статуи в топ луксозния пентхаус апартамент на Дявола :))) Еххх, суета, суета...

PS Designers

Запиши се за нашия Бюлетин

Face Chat