Монтажно Ръководство

Фасадни Орнаменти и Профили от Стиропор

Лесно и Бързо като детска Игра :)
Монтажно Ръкводство Профили от Стиропор
Преди полагане на Фасадна Мазилка МОНТАЖ
PS Designers

Кога се монтират профилите на Фасадата?

Фасадните декоративни Профили и Орнаменти от стиропор се монтират преди полагането на Финалната Декоративна Мазилка. За Предпочитане е да бъдат залепени върху зашпаклованата с мрежа на една ръка топлоизолация, но се допуска и след това. По този начин се осигурява правилно фугиране на профилите от стиропор по дължината им и се предотвратява проникване на вода. Спестявате допълнителна покупка и процес по фугиране. В случай, че монтажът трябва да бъде осъществен върху завършена фасада, предварително се очертава и облепва ивица по ширината на профилите и орнаментите от стиропор
 • Маламашка

 • Ролетка и План

 • Инструменти

Необходими инструменти:

 • Трион или Макетен Нож
 • Прав Ъгъл (90) или Машина за рязане под ъглъл
 • Ролетка, Линеал или Чертилка
 • Нивелир, Механичен или Лазерен
 • Маламашка Гребен или Пистолет за Лепило
Полиуретанова Пяна за Лепене на Профили и Орнаменти от стиропор
PS Designers

С какво да лепите?

Препоръчваме ви да използвате предлаганата от нас полиуретанова нераздуваща пяна за топлоизолация CERESIT CT 84, Продукта осигурява бърза Фиксация и Гарантира здравина и издръжливост, като Ви спестява допълнително механично укрепване като дюбелиране и шпилковане
Оразмеряване и Рязане на Профили и Орнаменти от Стиропор

Оразмерявне на Профилите от Стиропор и Декоративните Орнаменти

Монтажа започва в избрана от вас посока, като е препоръчително да оразмерите предварително профилите или детайлите, които ще монтирате. Препоръчваме да разчертаете пътя по който ще монтирате профилите с чертилка, като предварително използвате нивел или да иползвате лазерен нивел показващ Ви винаги правилното нивелирано положение на профилите или детайлите!
 • Нанасяне на Полиуретанова Пяна

  Полиуретанова Пяна

 • Полиретанова пяна и полимерцимент

  Полимерцимент и Пяна

Нанасяне на лепилото

Изберете най-подходящо лепило за залепване на декоративните детайли в зависимост от условията, в които искате да бъдат поставени елементите. Уверете се, че повърхността и профила на които ще нанасяте лепилото са добре почистени. Прочетете и следвайте внимателно указанията за използване на лепилото!
Полиуретанова Пяна за Лепене на Профили и Орнаменти от стиропор
PS Designers

Кога имате нужда от Укрепване?

Препоръчваме Дюбелиране и Укрепване на Декоративните Орнаменти и Профили от Стиропор във всички случаи в които се очаква от декоративния елемент да носи допълнителен товар освен себе си!

Важна Информация!

Нанесете слой лепило с инструмент в зависимост от лепилото, което използвате на повърхността, като не забравяйте да нанесете обилно лепило и на страничната страна на профила където се получава фугата, то ще служи като елемент предпазващ от пукнатини! Притиснете внимателно декоративния елемент/профил до залепването му. И до запълването на фугата с лепило!

Фугиране на Орнаменти от Стиропор и Фибран

По време на залепването на профилите ги притискайте леко един към друг така, че лепилото поставено помежду им да излезе извън фугата, докато е прясно. Използвайте гъвкава шпатула за да отстраните излишното лепило.
Полиуретанова Пяна за Лепене на Профили и Орнаменти от стиропор
PS Designers

Дограмата и Прозоречните Рамки

Предлаганите от нас орнаменти и профили за обръщане на прозорци и врати трябва да не затварят(запушват) технологичните отвори на дограмата Ви!

Довършителни дейности

След правилното залепване и фугиране на профилите/елементите и изчакване на лепилото според указанията му, можете да обработите фугите с шкурка и мокра четка за да отстраните недостатъците.
Монтажно Ръководство за Профили от Стиропор
PS Designers

Боядисване на Профили

Боядисване на профилите/елементите се извършва след изчакване на указания срок от производителя на лепилото за напълното му изсъхване. Можете да използвате всички видове интериорна или екстериорна боя на водна основа.
PS Designers

Планирайте Фасадата

Неочаквани събития: Моля свържете се с нас на посочените контакти ако възникне неочаквана ситуация или срещнете затруднение с монтирането на декоративните елементи!
PS Designers Архитектурни Орнаменти

Фасадни Продукти и Дизайн

Декоративни Орнаменти, Фасадни Профили, Облицовки и 3Д Панели всичко от което имате нужда. Направете света на работата забавление разгледайте, попитайте, поръчайте, получете - и се Усмихнете! ИНФО

Фасадна Декорация PS Designers

Фасадни и Архитектурни Орнаменти

PS Designers е Български производител на фасадна декорация и дизайн, изработена от стиропор по 3Д Проект и Проект и Желание на Клиентите ни!

Декорация за Фасада

Произвеждаме фасадни и интериорни профили, корнизи и орнаменти от стиропор за цялостна фасадна декорация на вашата къща и интериор. Разгледайте нашите предложения за Фасади, Архитектура и Фамилни Къщи

Нашата Визия за Дизайн

Екстериора и Интериора на Вашия дом е първото, което близките и съседите ви виждат, първото впечатление е от изключителна важност. Фасадната & Интериорна декорация може да впечатли всеки!

 • Профили от Стиропор

  Декоративните фасадни и интериорни профили и орнаменти се произвеждат от стиропор и фибран с висока плътност, качество за луксозен и красив фасаден и интериорен дизайн. Всички продукти са защитени с повърхностен слой от акрилно флексово покритие, което защитава от външни влияния и запазва качеството
 • Монтаж на Орнаменти

  Монтажът на орнаментите е лесен и бърз към всички видове фасадни или интериорни мазилки и покрития. Практични поради ниското си тегло, не се налага допълнително механично укрепване, а монтажа се извършва само с помощта на полимерно лепило.
 • Рязане и Разкрояване

  Фасадни и интериорни профили и продукти за архитектурна декорация могат да бъдат разкроявани на необходимите размери и под желания ъгъл, за лесно постигане на желания фасаден или интериорен дизайн. Фасадните профили и орнаменти от стиропор позволяват да се запази автентичността на сградата
 • Защитно Покритие

  Покритието на профилите от стиропор е полимер-акрилно може да бъде боядисвано с фасадни бои на водна основа в богата гама от цветове, съобразени с основния цвят на фасадата и цялостната фасадна мазилка на сградата.
 • Фасадна Декорация

  Екстериорна декорация за вашата фасада и архитектура включва всеки един дизайнерски декоративен елемент и профил. Попитайте ни всичко, което искате да знаете за фасадата и реализацията ѝ с нашите профили и орнаменти от стиропор, както и всички други въпроси.
  PS Designers дизайн сгради

  Нашите Проекти

  Реализирани Фасади с Орнаментика и Декорация на къщи и сгради с нашите продукти, Фасадни Профили & первази, корнизи, арки & колони от Стиропор. Топлоизолация и Декорация в един проект. Разгледайте нашата Галерия Обекти