Skip to main content

V като Вендета

Идеите са Бронирани!

V като Вендета
В като Вендета

В като Вендета

Номер 3 в личната ми класация и с оценка 8.2 в IMDB. Създаден от братя Уашовски по комикса на Алън Мур. Всъщност по време на създаването на "В като Вендета" единият брат вече е сестра Лана Уашовски ;) Режисиран от Джеймс Мактийг. Тук ситуацията е сложна, намесени са много идеи, идеали, герои, събития... Комплексността на чувствата, които оставя филмът и идеите, които внушава у зрителите е на толкова високо ниво, че или ще го заобичаш, или ще го намразиш! Но не можеш да останеш равнодушен към него. Белязан е от скандали още като проект, на които няма да се спирам сега. Мненията, които съм чела за него също ме озадачават, но както казах са или в крайността - "това е шедьовър" или в другата - "това е помия".
Лично за мен е безценен, красив, поучителен и любим!

Резюме на Филма V като Вендета

Тази футуристична история се случва през 2040 г. в една мрачна и корумпирана Великобритания, където е установен фашистки режим и властват тоталитарни самозванци. Млада жена от работническата класа на име Иви (Натали Портман) е спасена от смърт от мистериозен маскиран мъж познат само като “V” (Ви - Хюго Уивинг).
V като Вендета

Главните герои V и Иви

V е образован и ексцентричен интелектуалец, който е посветен на това да освобождава сънародниците си от подтисничеството на режима, в който живеят. Но същевременно V е безмилостен, отмъстителен, самотен и жесток и преследва осъществяването на лична вендета. Неустоимо харизматичен и обигран до жестокост в изкуството на битките и измамите, V разпалва революция, когато взривява два символични за Лондон обекта и установява контрол върху държавните радиостанции, призовавайки сънародниците си да се вдигнат срещу терора и потисничеството. В стремежа си да освободи Англия от корупцията и покварата обхванали правителството, V осъжда тираничните държавни лидери и приканва съгражданите си да се присъединят към него в сенките на Парламента на 5 ноември – денят на Гай Фоукс. На този ден през 1605 г. Гай Фоукс е открит в един тунел под сградата на парламента с 36 бурета барут. Той и съучастниците му са организирали “Барутен преврат” в отговор на тиранията на правителството на Джеймс I. Гай Фоукс и поддръжниците му са обесени, разчекнати и разсечени на четири части, а планът им да свалят правителството така и не успява.В духа на техния бунт и в името на този ден, V се заклева да осъществи плана на Фоукс и да взриви сградата на парламента. Иви разкрива намеренията на V, но открива и неподозирана истина за себе си и става негов съучастник, помагайки му да запали революция и да върне свободата и справедливостта на едно общество, закърмено единствено с жестокост и корупция.
И в този филм цитатите са на ниво, но няколко от тях, които можете да видите и в картинките са "ДЪ БЕСТ"
Маските от V като Вендета

Маските от Филма

Оставям на Вас да размислите сами над този филм, мога да споделя само една мъничка част: Да, идеите наистина са бронирани и човечеството го е разбрало преди хилядолетия. Но за да вярваш в тези идеи, трябват смелост, постоянство и най-вече човечност! Именно липсата според мен на тези качества е виновна за всички трагедии и войни в нашата история. И този, който измисли как да заобиколи максимата "На зло се противодейства с още по-голямо зло" ще успее да промени всяка лошо работеща и корумпирана система без жертви и терористични актове. И да, масата има нужда от напътствия и ред, но управляващите са в нейно подчинение реално :) Утопия? Не, може би - просто бъдеще :)
Пожелавам Ви приятно гледане!
 • Идеите са Бронирани

  Идеите са Бронирани

 • Правителствата трябва да се страхуват от Хората

  Правителствата трябва да се страхуват от Хората

 • Под маската има повече от човек има Идея!

  Под маската има повече от човек има Идея!

 • V като Вендета

  V като Вендета

  PS Designers

  Нашият Блог

  Преживявания, Впечатления и Опит

  Обекти

  Фасади на Сгради с Фасадни Профили от Стиропор и Декоративни Орнаменти ...

  Забавно

  Филми, Музика и Свободно Време и Интересни Факти и Събития и постижения...

   Избрани Статии

   | Забавно

   Изкуството и Стиропорът

   Изкуството и Стиропорът Изкуство Върху Стиропорени Чаши за Кафе Изкуство върху стиропор...
   | Забавно

   Сградите и Фасадите на LEGO

   Фасадите с Дизайн на LEGO Игри и Забавление за Напреднали малки и големи Архитекти Има ...
   | Забавно

   WiKi Информация за Стиропора

   WiKi Информация за Стиропора EPS Полистирен (Стиропор) Полистиренът (или полистирол) е ...

   Най-Нови Статии

   | Обекти

   Камина от Стиропор, Облицовка и Дизайн

   Камини от стиропор PS Designers 2023 Камина от Стиропор Дек...
   | Обекти

   СПА Пейки за Басейни & Джакузи

   PS Designers СПА Пейки и Лежанки Всичко за вашия басейн и СПА Център Нашите Продукт...
   | Обекти

   Мечтаната Къща с Орнаменти по фасадата

   PS Designers Мечтаната Фасада Декоративни Орнаменти, Профили и Колони от Стиропор Кл...