Архитектурата През Вековете

История на Фасадите и Декорациите

История на Архитектурата

Стиловете в Архитектурата

Много интересна колекция от Картини-пана представящи развитието на фасадите и декорацията по фасадите в различните култури и векове. Всеки може да намери много идеи за реализирането им в съвремието. Кратко описание на всеки един от стиловете използвани от древните народи
Класическа Архитектура и Фасади

Класическа Архитектура и Фасади

Класическата Европейска Антична Архитектура

По времето на този период се развиват две големи цивилизации Древногръцката и Римската. Те са положили основите на всяка една област от човешкия живот като строителство, архитектура, изкуство и култура. Архитектурните Стилове се основават на Древните Ордери и на Математическите пропорции. Характерните за този стил Храмове и Дворци са Богато орнаментирани с Колони и Фронтони, Големи Корнизи и Фризове с Архитрави. както и статуи на божества. Най-известните стилове в древната архитектура са: Дорийски, Йонийски и Коринтски стил чийто Фасадни орнаменти се използват и до сега. Този стил преминава през вековете и търпи развитие наречен НеоКласицизъм.
Архитектурата в Индия

Архитектурата в Индия

Индийската Древна Архитектура

Зараждането на Индийската Архитектура е в бронзовата еопаха. По това време тя е била най-голямата цивилизация в древния свят. В този стил се изграждат множество Храмове, които имат от един до пет купола с богата фасадна декорация от скулптури на митични божества и геометрични форми. Стените на Храмовете са украсени с множество изваяни фризове и корнизи. Използвани са Характерни Арки и Сводове с богата орнаментика от решетки и профили, които са модерни до наши дни. В този стил в древноста се използват овалните архитектурни форми и фигури.
Фасадата в Азия

Фасадата в Древна Източна Азия

Архитектурата в Източна Азия

Характерно за Традиционната Архитектура и Фасади в Китай е акцентирането върху хоризонталните оси на сградите и богатото и цветно орнаментиране. Те са изградени върху солидна основа с плаващ широк покрив от дърво, над ниските потънали навътре фасади на сградата. Характерни за този стил са Дворци, Пагоди и Храмове. В Китай използването на някои архитектурни елементи се смята за привилегия само на Императора. Покривите са подпирани от големи подпори и множество дървени колони. Декоративни Елемтни по сградите , фасадите и покривите са Дракони и Митични Фигури предвождани от Страж качен върху птица, служещи за плашене на злите духове. В Този Архитектурен стил са изплозвани изключително много графични цветни сцени по стените.
Сградите в Древен Ефипет

Сградите в Древен Египет

Архитектурата в Древен Египет

Древно Египетската е една от античните цивилизации в Северна Африка по поречието на река Нил. Множеството архитектурни постижения на Древните египтяни ни оставят богато културно наследство като пирамиди, храмове и обелиски. Египтяните са били едни от първите основани цивилизации, които са проектирали и използвали елементи в изкуството и архитектурата. За декорация са използвани блестящи йероглифни и пиктографски рисунки, плътно покриващи стените. Те съдържат много популярни на времето си мотиви като свещения бръмбар скарабей, слънчевия диск, лешояда и други.
PS Designers

Нашият Блог

Преживявания, Впечатления и Опит
Фасади на Сгради с Декорация Блог

Обекти

Фасади на Сгради с Фасадни Профили от Стиропор и Декоративни Орнаменти ...
Забавно и Интересно в Блог

Забавно

Филми, Музика и Свободно Време и Интересни Факти и Събития и постижения...

  Най-Четени Статии

  Орнаментика от Адвокат на Дявола
  | Забавно

  Божествени и Дяволски Интериори

  Адвокат на Дявола ДЯВОЛСКИ ДОБЪР ФИЛМ! Това може би е най-краткото резюме в историята ...
  Фасадна Декорация в Хайфа
  | Обекти

  Нашето пътешествие до Хайфа

  PS Designers Нашето Пътешествие до Хайфа Ще ви представим специален фасаден дизайн и п...
  Декоративни Колони от Стиропор
  | Обекти

  Колоните на Комплекс Албица

  Фасадни Орнаменти Профили Орнаменти и Колони от Стиропор Комплекс Алб...

  Най-Нови Статии

  Фасаден Дизайн и Профили от Стиропор
  | Обекти

  Фасаден Дизайн на Къща в Червено

  PS Designers Фасаден Дизайн на Къща Профили, Главни Корнизи и Извивки от Стиропор Де...
  Подпрозоречен профил от стиропор
  | Обекти

  Декорация на Жилищна Сграда в Розово и Бяло

  PS Designers Фасаден Дизайн и Архитектура Подпрозоречни Первази и Профили под Камък Фас...
  Декоративни Рамки за Прозорец в Студио
  | Забавно

  Декоративни Рамки с Арки

  PS Designers Дизайн на Интериорни Прозорци Дизайн и Декоративно Златно Покритие и Боя Р...